EXPEDITIE ORANGE 4X4

"Inmiddels heeft het halve personeelsbestand van mijn bedrijf, en mijn vrouw misschien nog wel meer dan ik, een groot oranje hart."

“Al jarenlang kom ik, zowel privé als voor mijn werk, geregeld in Zuid-Afrika en de omliggende landen. Hierdoor heb ik veel contact met de lokale bevolking en krijg ik veel mee van de armoede die helaas op veel plekken heerst. Tijdens mijn reizen werd ik gegrepen door de droevige omstandigheden in de townships, en juist in die gebieden bleek Orange Babies succesvol in het creëren van kansen voor kleine kinderen, jonge scholieren en kleine ondernemers. Naast de inzet voor een hiv- en aids vrije wereld heeft Orange Babies nog een belangrijke doelstelling namelijk een toekomst te bewerkstelligen waarbij de mensen op eigen benen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de toekomst en vooruitgang van het continent Afrika.


Inmiddels heeft het halve personeelsbestand van mijn bedrijf, en mijn vrouw Manuela misschien nog wel meer dan ik, een groot oranje hart. Velen van ons hebben met eigen ogen gezien hoe groot de impact van de Orange Babies projecten is op het leven van duizenden mensen.


Zelf ben ik in november vorig jaar mee geweest met de Tour South Africa, Grand Edition; een 10-daagse mountainbike tour. Dit was een zeer indrukwekkende ervaring! Maar ik begrijp ook dat niet iedereen in de (fysieke) gelegenheid is om te fietsen voor dit goede doel of daar simpelweg geen zin in heeft. Zo ontstond het idee om voor 2019 – het jaar dat Orange Babies 20 jaar bestaat – een nieuwe, unieke ervaring te creëren en ditmaal niet per fiets maar met een Jeep; de Expeditie Orange 4x4 Tour.


Wat houdt deze Expeditie Orange 4x4 Tour in? In een konvooi 4x4’s samen met andere avontuurlijke mannen en vrouwen door maar liefst 4 landen trekken, slapen in een tent bovenop de 4x4 Jeep, verblijf in game resorts, wildlife spotten, de Victoria Waterfalls aandoen, het prachtige wine estate Boschendal in Franschhoek ‘beleven’ en uiteraard de projecten van Orange Babies bezoeken zodat je zelf kunt zien wat er met het (sponsor)geld gebeurd.

Om via deze tour met elkaar een mooi bedrag op te halen voor Orange Babies... Daar zeg je toch geen nee tegen?”

Bert de Boer, directeur Activin Wine Group

Scroll naar beneden

GA MEE EN ONTDEK
ZUIDELIJK AFRIKA

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Tijdens deze onvergetelijke 8-daagse Charity trip doe je maar liefst vier landen aan: Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika.
  • Je bezoekt diverse highlights waaronder: de Victoria Falls in Zimbabwe, het Ethosha National Park in Namibië, en het Chobe National Park in Botswana, deze laatste twee staan bekend om hun grote populaties olifanten, leeuwen, giraffen, antilopen en buffels.
  • Tijdens deze tour rijd je in konvooi maar liefst 2.000 kilometer, met uitdagende routes die geschikt zijn voor chauffeurs van ieder niveau. ’s Avonds is er tijd om te dineren en bij te kletsen bij het kampvuur op mooi gelegen natuurcampings waar je na afloop in een tentje kruipt (al dan niet op het dak van de auto). Enkele nachten zul je overnachten in lodges op game-resorts.


  • Niet alle vervoer gaat over land. Vanuit Kasane, Botswana, vlieg je naar Kaapstad, Zuid-Afrika, alwaar je zult genieten van de mooie wijnen en dito omgeving van het eeuwenoude Boschendal Estate. Deze magnifieke winery ligt in de pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van wijnregio Franschhoek. Al sinds 1685 maakt men hier prachtige wijnen, een bezoek waard!
  • Wat je misschien nog het meest zal bijblijven is het contact met de vriendelijke lokale bevolking en de onuitwisbare indrukken tijdens de projectbezoeken aan scholen, huizen en hiv-testcampagne van Orange Babies, die mede dankzij deze 4x4 tour gecontinueerd kunnen worden.

Scroll naar beneden

OVER ORANGE BABIES

Orange Babies zet zich in voor een hiv en aids vrije wereld. De Nederlandse stichting, die geen overheidsgelden ontvangt, initieert en steunt in Namibië, Zambia en Zuid-Afrika.


Orange Babies bestrijdt zowel oorzaken als gevolgen van de epidemie door o.a. het testen van mensen op hun hiv status, family planning, uitdelen van condooms, het verstrekken van medicatie en voeding, en het bieden van voorlichting, onderwijs en psychosociale hulp. Met verschillende projecten zoals eigen (mobiele) klinieken, (wees)huizen en scholen.


De jeugd heeft de toekomst!

Kinderen krijgen naast onderwijs ook voedzame maaltijden om de hiv-medicatie beter te doen aanslaan en het concentratiepeil in de klas te behouden. Voor jongeren met hiv zijn speciale programma’s opgezet waarbij men elkaar steunt en voorlichting geeft, en waar zij via workshops en sport en spel belangrijke life skills aanleert om sterk en zelfstandig te worden. Talentvolle leerlingen  worden aangemoedigd en ondersteund om een opleiding te volgen en soms een eigen bedrijfje op te zetten.

Scroll naar beneden

ONS AANBOD

DE REIS: 21 t/m 29 juni 2019

  • 8-daagse tour per 4x4 door zuidelijk Afrika met focus op de prachtige natuur en wildlife van Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika.


  • Inclusief safari’s en excursies naar het Ethosha & Chobe National Parc, de Victoria Waterfalls en het Boschendal wine estate in Franschhoek.


  • Bezoek aan meerdere Orange Babies projecten, variërend van hiv-voorlichting/ educatie programma's tot opvang.


  • Inclusief vluchten (Economy), overnachtingen in lodges op game restorts en (dak)tenten, op basis van all-inclusive.


Kosten: € 15.000,- p.p.*

*Het deelname bedrag van € 15.000,- p.p. is inclusief sponsoring voor de Orange Babies projecten. Wist je dat de Belastingdienst daaraan graag meebetaalt? Orange Babies zorgt voor een factuur op de gewenste tenaamstelling.

Vluchtschema*

Heenreis

Vertrek: 21 juni, 22.55 uur, Amsterdam

Aankomst: 22 juni, 11.05 uur, Windhoek


Terugreis

Vertrek: 29 juni, 23.05 uur, Kaapstad

Aankomst: 30 juni, 10.45 uur Amsterdam

* Voorlopig vluchtschema (onder voorbehoud)

Scroll naar beneden

EXPEDITIE ORANGE 4X4

Ben je klaar voor een avontuurlijke reis en heb je tegelijkertijd de drive om Orange Babies te steunen met het empoweren van de lokale jeugd.

Schrijf je snel in en/of vraag meer informatie!

Ik wil graag:

Er is een maximum aantal plaatsen dus schijf je snel in.

Laat je gegevens achter of neem contact op met anouk@orangebabies.com of via 020-4222073.

Deel dit met je netwerk