NAMIBIË
HIGHLIGHTS
2019

745

kinderen krijgen dagelijks minstens één maaltijd van Orange Babies; in totaal zijn er 384.140 maaltijden verzorgd

589

kinderen kregen een gezondheidscontrole

681

kinderen zijn naar school gegaan

925

mensen zijn bereikt binnen de verschillende programma's met informatie en ondersteuning met voeding, gezondheidscontroles, onderwijs en supportgroepen

PROJECTEN


Otjomuise cirkel in Windhoek

  • Papa Centre
  • Ehalelo Koo Meme


Five Rand cirkel in Okahandja

  • OB Child Development
  • OB Home
  • Ehalelo koo Meme*


*Zelfde project verdeeld over twee vestigingen/cirkels


Binnen de Five Rand cirkel hebben Orange Babies Home en het Orange Babies Child Development Program prioriteit gekregen. Orange Babies Home biedt onderdak aan veertig kinderen van de Five Rand basisschool die geen veilig thuis hebben. Nadat er in 2017 vertraging was opgetreden met de bouw en het regelen van vergunningen, zijn in 2018 de deuren van OB Home geopend.

De activiteiten van het Orange Babies Child Development Program richten zich op maaltijden, huiswerkbegeleiding en naschoolse activiteiten voor schoolgaande wees- en kwetsbare kinderen waarbij Community Mothers en Fathers hun welzijn nauwkeurig in de gaten houden. Meer dan 500 kinderen in de community hebben hier profijt van.


In de Otjomuise cirkel heeft het Pappa Centre prioriteit gekregen. Dit is een populair programma, vergelijkbaar met het Orange Babies Child Development Program, waar veel kinderen op afkomen. Bovendien biedt het onderwijs voor kwetsbare kinderen van 4 tot 6 jaar, om hen goed voor te bereiden op de basisschool.

Hiv-preventie in beide cirkels gebeurt via het Ehalelo Koo Meme (EKM) project. Steun hieraan door Orange Babies is verminderd, maar grotendeels opgevangen door samenwerking met lokale organisaties en het Peace Corps.


Lees volledig jaarverslag