ZAMBIA
HIGHLIGHTS
2018

Meer dan 1.800 kinderen hebben dagelijks onderwijs genoten in één van de door Orange Babies gesteunde scholen;

416.450

Maaltijden zijn er per jaar gegeven aan meer dan 1800 schoolkinderen en hiv positieve mensen die niet genoeg eten hebben om de medicatie goed te laten werken

Meer dan 5000 mensen zijn gratis getest op hiv

468

Zwangere vrouwen en moeders met kinderen, onder 18 maanden, zijn gesteund ten behoeve van een veilige zwangerschap en bij de gezonde ontwikkeling van hun (ongeboren) baby

PROJECTEN


Ng’ombe cirkel in Lusaka

  • Sekelela
  • Kondwa Day Care
  • Pa Kachele School
  • ZOCS
  • Home Based Care
  • Heal Project
  • Seko Village


Chinyunyu cirkel

  • Lusono

In de Ng’ombe cirkel bevinden zich 8 projecten. Seko Village in Ng'ombe, een sloppenwijk van Lusaka, wordt al jaren geleid door Angela Malik. Angela heeft in 2018 een tweede huis gebouwd en geeft onderdak aan 40 kinderen. Ook geeft Angela micro-krediet aan 6 moeders. Daarnaast wordt er in het Kondwa Center steun, onderwijs en maaltijden gegeven aan ruim 100 kinderen.


In 2018 is de o.a. focus gelegd op het bereiken van meer jongeren door middel van ‘peer education’ door een jeugdgroep. In deze video zie je hoe betekenisvol het werk van Orange Babies is voor jongeren die op de drempel staan van een nieuwe, volwassen fase. Door middel van voorlichting, creativiteit en workshops voelen zij zich gesterkt om zichzelf én de komende generatie te helpen, en zodoende de vernietigende cirkel van besmetting en stigma te doorbreken.

In de Chinyunyu cirkel is het project Lusuno actief (voorheen: Our Lady’s Hospice). Dit project bestaat uit een kraamkliniek en kinderkliniek, en heeft ook hiv-preventie en -support activiteiten in de vorm van thuiszorg en outreach teams die voorlichting geven in de community.


Het Sekelela project bevindt zich eveneens in de sloppenwijk Ng’ombe (85.000 inwoners). Dit is een programma opgezet door Orange Babies met als doel het voorkomen dat het hiv-virus bij de moeder tijdens zwangerschap en geboorte wordt overgedragen aan de baby. Daarnaast het verhogen van het aantal hiv-testen en behandeling om deze overdracht te verlagen nar minder dan 2% binnen de Ng'ombe community.

Ongeveer 8.300 mensen hebben algemene hiv en gezondheidsinformatie ontvangen door één of meerdere projecten in de Orange Babies Chinyunyu en Ng’ombe cirkels.

LEES VOLLEDIG JAARVERSLAG