ZUID-AFRIKA HIGHLIGHTS
2019

10.626

zwangere vrouwen zijn bereikt in de verschillende projecten van Orange Babies

1.917

vrouwen hebben zwangerschapsbegeleiding

gekregen

1.198

kinderen worden dagelijks opgevangen in één van de Orange Babies projecten (waarvan 945 specifiek door Orange Babies werden gefinancierd)

274.853

maaltijden worden er per jaar

uitgedeeld aan kinderen in onze programma’s

13.814

Patiënten hebben een gezondheidscontrole gehad

6.296

Mensen zijn getest voor hiv. 93 mensen testten positief

15.571

Mensen hebben algemene hiv en gezondheid informatie ontvangen

4.755

mensen hebben deelgenomen aan intensieve discussiesessies

6.781 vrouwen en meisjes

hebben informatiesessies bijgewoond over moeder-op-kind transmissie van hiv.

661 kinderen en 1.112 jongeren zitten in hiv-supportgroepen. Zij krijgen extra aandacht als het gaat om positief leven met je hiv-status en medicijngebruik


4.755 mensen hebben deelgenomen aan intensieve discussiesessies;

PROJECTEN


Lehae cirkel in Johannesburg

  • Mount Olive


Mopani district cirkel in Limpopo

  • Family Free
  • Mobile Health Unit
  • Community Centre


Kaapstad cirkel

  • Yabonga


In 2018 hebben we de strategie betreffende de oranje cirkels verder geoptimaliseerd.

HivSa bouwt activiteiten af volgens planning; de andere vijf projecten in Zuid-Afrika lopen goed. In de Lehae cirkel nabij Johannesburg, zijn twee Early Child Development (ECD) programma's actief bij Mount Olive. De vraag naar opvang is zo groot dat het tweede centrum dit jaar werd gerealiseerd. Hierdoor konden 145 kinderen worden opgevangen.


Voor 2019 is er inmiddels een wachtlijst en kunnen er vooralsnog géén 3-jarige kinderen meer worden opgenomen. Het Mother&Child Health Centre heeft vooral een preventieve doelstelling: de focus ligt op zwangerschapsbegeleiding en educatie/voorlichting/testen en health screening van adolescenten, zwangere vrouwen en kinderen tot vijf jaar.

In de Mopani cirkel in Limpopo bereikt Family Free nog steeds duizenden mensen met voorlichting, testen en supportgroepen. Sinds 2017 is het Community Centre open, wat vooral voorziet in de vraag naar family planning (incl. voorbehoedsmiddelen). Doel is om nog meer jongeren te bereiken door presentaties en discussiesessies op de scholen.


De Mobile Health Unit is nog steeds erg succesvol: verwezen cliënten worden altijd opgevolgd en ze bereiken nog steeds 100% toetreding tot hiv behandeling. In de Kaapstad cirkel was voor Yabonga de uitdaging in 2018 om voldoende voedsel voor alle kinderen te garanderen. Door enorme droogte in de regio was het niet mogelijk om een eigen groentetuin te onderhouden. Orange Babies heeft Yabonga een watertank gegeven voor hun 20ste verjaardag om droogte in de toekomst beter op te vangen.

Minstens 3.575 mensen die hiv positief zijn getest worden geholpen in één van de projecten van Orange Babies

LEES VOLLEDIG JAARVERSLAG