Welke samenwerking past bij jouw bedrijf?


Zet je dienst of product in voor winstdeling

Een opvallende manier om opbrengsten te genereren is door winstdeling via jouw eigen product of dienst. Dit kan met nieuwe producten - die eventueel onder merklicentie uitgebracht kunnen worden - maar het kan ook uitstekend met bestaande producten of met een compleet assortiment.

Goede in-store communicatie, maar ook e-commerce, kunnen worden ingezet om het goede doel onder de aandacht te brengen en de verkoop van de producten te stimuleren.

Zo heeft Philips speciaal voor Orange Babies een speentje ontwikkeld met een passende verpakking en winkelmaterialen. Tot op heden zijn er circa 50.000 van verkocht in de verschillende landen.


Word partner en adopteer een project

Als bedrijf kun je één van onze projecten in Namibië, Zambia of Zuid-Afrika adopteren en je bedrijfsnaam daaraan verbinden. Dit is mogelijk vanaf € 30.000,- op jaarbasis voor een periode van minimaal 3 jaar. In het verleden hebben we gezien dat bedrijven op verschillende manieren dit geld bij elkaar weten te brengen. Bijvoorbeeld door het betrekken van de medewerkers, klanten en leveranciers, of door het doneren van een omzetpercentage dat via online en offline verkoop wordt gepromoot.


Met het adopteren van een project kun je jouw achterban betrekken bij wat je doet. Door bijvoorbeeld te benoemen dat je met elkaar zoveel baby’s hebt gered, mensen hebt getest, kinderen van educatie hebt voorzien e.d.


Bezoek het project op locatie

Het meest bijzondere van projectsponsoring is misschien wel de mogelijkheid om met een delegatie van het bedrijf het project te bezoeken.

Dit wordt door veel bedrijven als uniek en ‘life changing’ ervaren. Je kunt tijdens zo’n bezoek met eigen ogen zien dat het geld op de juiste manier wordt besteed en zo vanuit eigen ervaring je medewerkers, relaties en klanten informeren. Ook word je jaarlijks uitgenodigd op het Family Dinner waar je de andere partners van Orange Babies kunt ontmoeten. Hieruit zijn eerder al interessante samenwerkingen ontstaan.


Twee keer per jaar ontvang je een uitgebreide rapportage en informatie die gebruikt mag worden in de communicatie. Orange Babies brengt de samenwerking tevens onder de aandacht binnen de communicatiemogelijkheden en de relevante media-kanalen.

Sponsor met goederen, diensten, kennis en ‘tools’

Als goed doel - drager van het CBF-keurmerk - en organisatie met een zeer kleine fte-bezetting, is ons er alles aan gelegen om de overheadkosten zo laag mogelijk te houden om zoveel mogelijk geld aan de projecten in Afrika te kunnen besteden.


Wil je met of voor ons werken?

In ruil bieden we jouw bedrijf brand exposure op onze online kanalen en social media, ontvang je foto’s en video’s en andere mooie content, en raak je betrokken bij ons werk in Afrika.

Bedrijven en zzp'ers kunnen ons helpen door gratis producten of diensten te leveren zoals:

● Laptops, kantoorinrichting, drukwerk, vliegtickets en ander transport, maar ook online tools en applicaties;

● Loterijprijzen en veilingitems variërend van reguliere producten tot complete ‘experiences’;

● Expertise en mensuren op het vlak van fotografie, video, event-producties, ‘copywriting’ en vormgeving;

● En ‘consultancy’ op het vlak van marketing, juridische- en bancaire zaken.

Kom in actie met medewerkers en relaties

Sponsoring is vooral erg leuk en het geeft veel voldoening om samen met collega’s in actie te komen om fondsen te werven. Je kunt sportief in actie komen, maar ook op veel andere manieren. Er zijn tal van leuke manieren om geld in te zamelen voor Orange Babies. Dat werkt bevorderlijk voor de teamgeest én je draagt gezamenlijk een steentje bij aan een gezondere wereld voor iedereen.


Orange Babies zorgt er altijd voor dat je terugkoppeling krijgt over wat we met de hulp (hebben) kunnen doen.

Mogelijke acties:
● Organiseer zelf een veiling, feest, kantoorborrel of Dinner of Hope (hierbij vraag je je gasten een gift te geven aan Orange Babies i.p.v. cadeaus);

● Werk aan je fitheid; doe mee aan een bestaand sportevenement of zet zelf iets op;

● Mobiliseer je leveranciers en je brede netwerk om jouw bedrijf en je medewerkers te steunen;

● Geef je medewerkers de keuze om in plaats van kerstpakketten en eindejaarsbonussen een gift aan de kinderen van Orange Babies te doen.

Ondersteun met een gift, al dan niet vanuit je eigen fonds

Ieder bedrijf heeft zijn eigen doelstelling en werkwijze. Daar waar sommige ondernemers hun medewerkers en relaties actief betrekken, houden andere ondernemers het soms bewust simpel door enkel en alleen een gift te doen.


Met een financiële bijdrage, eenmalig of structureel, maak je het voor Orange Babies mogelijk om ons doel na te streven.


Steun verlenen kan uiteraard ook vanuit je eigen ‘grant’ of fonds van jouw bedrijf, zoals MAC Cosmetics dat bijvoorbeeld doet.

MAC Cosmetics heeft sinds 2010 een speciale make-up lijn opgericht ‘M.A.C. AIDS FUND’ om mannen, vrouwen en kinderen getroffen door hiv/aids wereldwijd te helpen. Donaties komen uit de verkoop van de speciale Viva Glam make-up lijn, waarvan de gehele opbrengst wordt gedoneerd aan stichtingen die zich wereldwijd inzetten tegen hiv, waaronder Orange Babies voor de Benelux.


De samenwerking wordt iedere Wereld Aidsdag op 1 december opvallend gecommuniceerd, zowel op de winkelvloer als via online influencers.

IBAN: NL96 INGB 0000 0011 05 t.n.v. Stichting Orange Babies