ONZE ORGANISATIE

Orange Babies is in 1999 opgericht vanuit de droom om alle hiv- en aids slachtoffers een gelijke medische behandeling te kunnen bieden, beginnende bij de meest kwetsbare groep in Afrika: (zwangere) vrouwen en kinderen.


Vanuit het oorspronkelijke doel van Orange Babies, het voorkomen van de overdracht van het hiv-virus van moeder op kind, is Orange Babies, door haar sociaal holistisch aanpak, uitgegroeid tot een verstrekkende hulporganisatie die de vele componenten, ter voor-komening van besmetting en transmissie van hiv, aanpakt.

Het werkgebied van Orange Babies is het zuiden van Afrika: Zuid-Afrika, Zambia en Namibiƫ. In deze landen is de hiv/aidsproblematiek enorm groot en we werken dan ook hard aan ons ultieme doel: een hiv-vrije samenleving.


We zijn actief met 20 projecten waarin vaak verschillende activiteiten worden gecombineerd. Denk daarbij aan het testen op de hiv-status, het verstrekken van medicatie en voeding, het bieden van onderwijs en onderdak, of het financieel steunen van weeshuizen en kraamklinieken.

Meer weten over ons werk en projecten? Bezoek onze website.