Trap hiv
de wereld uit


Tour Cape Town Millennial Edition

MAKE IMPACT
MAKE MEMO
RIES

Orange Babies wil samen met jou meer mensen bewust maken van de ernst van de hiv-epidemie, die tot de dag van vandaag nog altijd zeer aanwezig is in zuidelijk Afrika.


De Tour Cape Town Millennial Edition is een tè gekke mountainbike tour door het bruisende Kaapstad. Het is een waanzinnige sportieve uitdaging waarmee je tegelijkertijd een impact maakt in de levens van de moeders en kinderen in de projecten. Onderweg bezoek je deze projecten, waardoor je met eigen ogen ziet hoe jouw sponsorbedrag wordt besteedt.

TOUR FACTS


  • De reis vindt plaats van 30-10-2020 t/m 07-11-2020.
  • De reiskosten bedragen € 2.750,-, dit is inclusief tickets, accomodatie, eten en drinken.
  • Daarnaast vragen wij jou om een minimale sponsorbijdrage van € 2.750,- ten gunste van de projecten van Orange Babies.
  • De overnachting is afwisselend in een volledig verzorgd tentenkamp of lodge.
  • Tijdens de fietsdagen zijn er uitdagende routes waarvan de afstand ligt tussen de 50km en 70km.
  • Er rijdt altijd een busje mee met eten en drinken. Ook kun je hierin even op adem komen.

ZUID-AFRIKA

De organisatie doet er alles aan om de reis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo worden de projecten altijd onder begeleiding van de lokale contacten bezocht en wordt er vooronderzoek gedaan naar fijne/veilige verblijven.

INBEGREPEN


  • De fietskleding, deze krijg je van ons en ook de mountainbike wordt verzorgd door Orange Babies.
  • Een clinic, in de zomer stappen we op de mountainbike onder professionele begeleiding. Dit is hét moment om echt kennis te maken met de andere deelnemers.

NIET INBEGREPEN


  • Een reisverzekering, deze is verplicht. We raden je aan om voor een reisverzekering contact op te nemen met jouw eigen verzekeraar.
  • Voor Zuid-Afrika is een aantal vaccinaties verplicht. Wij adviseren om contact op te nemen met de KLM Health Service, je huisarts of de GGD voor een persoonlijk advies.
“Dit moet iedereen
een keer meemaken. Het is iets
anders

Kevin Dekker - deelnemer Millennial Tour

ORANGE BABIES PROJECTs

waar fiets je voor?


Orange Babies bestrijdt zowel oorzaken als gevolgen van de epidemie door o.a. het testen van mensen op hun hiv-status, het verstrekken van medicatie, voeding, condooms, de prikpil en het bieden van voorlichting, onderwijs en psychosociale hulp. Met verschillende projecten zoals eigen (mobiele) klinieken, (wees)huizen en scholen maakt Orange Babies een groot verschil.


Samen werken we naar het wereldwijde doel 'een aidsvrije wereld in 2030'.

YABONGA

Tijdens je reis bezoek je onder andere de community mothers van Yabonga. Dit zijn vrouwen die hun deuren hebben geopend om na school kwetsbare- en weeskinderen op te vangen. De kinderen kunnen deelnemen aan support groups, speeltherapie, creatieve activiteiten en huiswerkbegeleiding. Daarnaast wordt de gezondheid van de kinderen gemonitord.

HEB JE VRAGEN?

Stuur een e-mail naar tour@orangebabies.com of bel ons op

020-4222073.

ben je klaar voor dit onvergetelijke avontuur?