Trap hiv de wereld uit

Tour Namibia Millennial Edition

MAKE IMPACT MAKE MEMORIES

Orange Babies wil samen met jou meer mensen bewust maken van de ernst van de hiv-epidemie, die tot de dag van vandaag nog altijd zeer aanwezig is in zuidelijk Afrika.

De Tour Cape Namibia Millennial Edition is een tè gekke mountainbike tour door de meest pachtige natuurgebieden in Namibië en het bruisende Johannesburg. Je overnacht op bijzondere en adembenemende plekken, neemt deel aan avontuurlijke en beestachtige excursies en maakt kennis met onze Orange Babies helden bij de projecten. Met eigen ogen ga jij daar zien wat er met jouw opgehaalde geld gebeurd. En natuurlijk hoeveel impact je maakt voor de moeders en kinderen uit de Orange Babies projecten, een warmte en dankbaarheid die je daarvoor nog niet kende in je leven! Samen met een gemixte groep van ±15 personen tussen de 21-35 jaar zul jij dit avontuur aangaan. Alle herinneringen worden vastgelegd door een fotograaf.

TOUR FACTS


 • De reis vindt plaats van 30 oktober t/m 7 november 2021.
 • De reiskosten bedragen € 2.500,-, dit is inclusief tickets, accomodatie, eten en drinken. Je doet eerst een aanbetaling van € 500,- begin juni, begin juli ontvang je een factuur van € 1000,- en eind augustus de factuur van de resterende € 1000,- .
 • Daarnaast vragen wij jou om een minimale sponsorbijdrage van € 2.500,- ten gunste van de projecten van Orange Babies. Alle deelnemers kunnen een actiepagina maken waarmee je gemakkelijk kunt fondsenwerven in jouw netwerk. Dit bedrag kan tot 30 december 2021 behaald worden!
 • De overnachting is afwisselend in een volledig verzorgd tentenkamp, lodge of hotel.
 • Tijdens de fietsdagen zijn er uitdagende 'on and off road' routes waarvan de afstand ligt tussen de 50km en 70km.
 • Het is niet nodig om een fanatieke fietser te zijn, echter raden je wel aan om goed te trainen zodat je fit genoeg bent om blessures en zadelpijn te voorkomen.
 • Er rijdt altijd een busje mee met eten en drinken. Ook kun je hierin even op adem komen.

INBEGREPEN


 • De fietskleding, deze krijg je van ons en ook de mountainbike wordt verzorgd door Orange Babies.
 • Een clinic, in de zomer stappen we op de mountainbike onder professionele begeleiding. Dit is hét moment om echt kennis te maken met de andere deelnemers.

NIET INBEGREPEN


 • Een reisverzekering, deze is verplicht. We raden je aan om voor een reisverzekering contact op te nemen met jouw eigen verzekeraar.
 • Er is een aantal vaccinaties verplicht. Wij adviseren om contact op te nemen met de KLM Health Service, je huisarts of de GGD voor een persoonlijk advies.

Namiibia

De organisatie doet er alles aan om de reis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo worden de projecten altijd onder begeleiding van de lokale contacten bezocht en wordt er vooronderzoek gedaan naar fijne/veilige verblijven.

COVID-19

Zoals wij hadden verwacht, zit Namibië momenteel in lockdown doordat de winter hier is begonnen. Desondanks zijn wij erg hoopvol dat de tour doorgaat door de strikte lockdown die de Namibische overheid momenteel heeft ingesteld en de aantrek van de zomer eind augustus. De ontwikkelingen rondom Covid-19 in zowel Namibië als Nederland houden wij uiteraard nauw in de gaten. Vanzelfsprekend zijn de reisdata onder voorbehoud, omdat de vluchtschema’s nog niet bekend zijn. We houden alle ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Mochten we niet kunnen afreizen naar Namibia vanwege de dan geldende RIVM richtlijnen, dan krijg je het inschrijfgeld terug.

PROGRAMMA


In 8 dagen zul jij op de meest bijzondere plekken in Namibië ontdekken. Daarnaast zullen we alle Orange Babies projecten bezoeken. Hier ontmoet je de liefste kinderen en onze fantastische collega's. Gedurende de fietstour hebben we gave activiteiten georganiseerd zoals een spectaculaire safari tour waarin je misschien wel 'The Big Five' kan spotten én een inspirerende avond vol storytelling.

“Dit moet iedereen een keer meemaken. Het is iets anders

Kevin Dekker - deelnemer Millennial Tour

Heb je vragen?

Carlita is in 2018 meegeweest met de millennial tour. Ook dit jaar gaat zij mee en zit zij in de organisatie van deze trip. Zij staat te allen tijde open voor vragen.

Tel: +31 6 46 39 36 96

ORANGE BABIES PROJECTs

waar fiets je voor?


Orange Babies bestrijdt zowel oorzaken als gevolgen van de epidemie door o.a. het testen van mensen op hun hiv-status, het verstrekken van medicatie, voeding, condooms, de prikpil en het bieden van voorlichting, onderwijs en psychosociale hulp. Met verschillende projecten zoals eigen (mobiele) klinieken, (wees)huizen en scholen maakt Orange Babies een groot verschil.


Samen werken we naar het wereldwijde doel 'een aidsvrije wereld in 2030'.

OB HOME

Tijdens je reis bezoek je onder andere de community mothers van OB Home. Dit zijn vrouwen die hun deuren hebben geopend om na school kwetsbare- en weeskinderen op te vangen. De kinderen kunnen deelnemen aan support groups, speeltherapie, creatieve activiteiten en huiswerkbegeleiding. Daarnaast wordt de gezondheid van de kinderen gemonitord.

ben je klaar voor dit onvergetelijke avontuur?