ONZE ORGANISATIE

Orange Babies is in 1999 opgericht vanuit de droom om alle hiv- en aids slachtoffers een gelijke medische behandeling te kunnen bieden, beginnende bij de meest kwetsbare groep in Afrika: (zwangere) vrouwen en kinderen.


Vanuit het oorspronkelijke doel van Orange Babies, het voorkomen van de overdracht van het hiv-virus van moeder op kind, is Orange Babies, door haar sociaal holistisch aanpak, uitgegroeid tot een verstrekkende hulporganisatie die inmiddels vele componenten, die naar voren komen bij het voorkomen van besmetting en transmissie van hiv, aanpakt.

Het werkgebied van Orange Babies is het zuiden van Afrika: Zuid-Afrika, Zambia en Namibiƫ. In deze landen is de hiv/aidsproblematiek enorm groot en we werken dan ook hard aan ons ultieme doel: een hiv-vrije samenleving.


We zijn actief met 20 projecten waarin vaak verschillende activiteiten worden gecombineerd. Denk daarbij aan het testen op de hiv-status, het verstrekken van medicatie en voeding, het bieden van onderwijs en onderdak, of het financieel steunen van weeshuizen en kraamklinieken.

Meer weten over ons werk en projecten? Bezoek onze website.